Przepis jak zwykle pochodzi ze strony Moje Wypieki.
Składniki na 20 trufelków:
- pół szklanki śliwek kaliforniskich (bez pestek)
- pół szklanki daktyli (bez pestek)
- 1 szklanka orzechów pekan (ja dałam orzechy włoskie)
- pół szklanki kakao (można dać nieznacznie mniej)
- 3-4 łyżki syropu klonowego lub golden syrupu lub miodu
Do obtoczenia:
- roztopiona czekolada, kakao lub cukier puder
Wszystkie składniki umieścić blenderze i miksować, aż składniki się połączą. Z masy uformować kulki wielkości
niedużego orzecha włoskiego, schłodzić. Obtoczyć w kakao.
xoxo,
Agnieszka
wygladają zachęcająco. Kurcze już 3 raz dziś czytam że coś zrobiono z tej strony. Chyba muszę wyprobowac te przepisy i ja ;)
ReplyDeleteDziękuję :) Naprawdę warto, ta strona jest genialna! :)
ReplyDelete