Składniki:
- 120 g masła
- 1/2 szklanki mleka
- 1 szklanka pokrojonej drobno czekolady (pół na pół czekolada gorzka i słodka)
- 4 łyżki masła orzechowego
- 3 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1/4 szklanki cukru brązowego
W garnuszku podgrzać mleko i dodać masło, aby się rozpuściło. W misce wymieszać cukier, masło orzechowe, ekstrakt, płatki i czekoladę. Całość zalać gorącym mlekiem i mieszać do rozpuszczenia cukru i czekolady oraz do dokładnego połączenia składników. Z masy formować małe i płaskie ciasteczka, układać je na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pozostawić do zastygnięcia (ok. 1 godz lub krócej).
xoxo,
Agnieszka
No comments :
Post a Comment