Wednesday, 11 April 2012

Marchewkowe muffiny nadziewane serkiem/ Cream-Filled Carrot Muffins

Ciekawa propozycja dla smakoszy marchewki (tak, mówię o sobie :P ). Dodatek przypraw korzennych i serka to coś, co dodatkowo hmmm skłoniło mnie do tego przepisu. A Wy dacie się namówić? ;)

An interesting recipe for carrot fans ( yes, I'm talking about myself :P ). An addition of spices and cream- things that ,let's say frankly, made me try this treat. Have I convinced you? ;)


Przepis znaleziony tutaj./ The recipe found here.

Składniki:
Nadzienie:
  • 1 opakowanie cream cheese (ja użyłam ricottę)
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki ekstaraktu z wanilii
  • szczypta soli
Ciasto:
  • 2 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/2łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 2 duże jajka
  • 3/4 szklanki wody
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego
  • 1 szklanka startej marchewki, należny ją ubić w szklance( ok. 3 mniejszych marchewek)
  • 1/4 szklanki wiórek kokosowych (opcjonalnie)
Nadzienie- Podgrzej serek w mikrofali ok 40 sekund na najmniejszym ustawieniu temperatury.Wmieszaj sól, cukier i ekstrakt waniliowy; odłóż na bok.

Ciasto- W misce wymieszać suche składniki. W drugiej misce połączyć razem mokre składniki. Zmiksuj zawartość dwóch misek razem do momentu połączenia składników. Na końcu dodaj wiórki kokosowe i startą marchewkę i dokładnie połącz z ciastem za pomocą łyżki lub gumowej szpatuli.
Do 12 foremek na muffiny (o zwykłym rozmiarze) nałóż 2 łyżki ciasta na spód i wygładź. Nałóż łyżkę serka. Teraz zakryj muffiny pozostałą częścią ciasta.
Piecz muffiny w 200 stopniach C przez ok. 18-20 min lub do momentu aż drewniany patyczek włożony w muffina wyjdzie suchy. Wyciągnij muffiny z piecyka i wystudź je.


Ingredients:
For the filling:
  • 1 (8-ounce package) cream cheese ( I used ricotta cheese)
  • 1/4 cup granulated sugar
  • 1/2 teaspoon vanilla extract
  • A pinch of salt (optional)
For the batter:
  • 2 1/4 cups all-purpose flour
  • 1/2 cup granulated sugar
  • 1/4 cup dark brown sugar, firmly packed
  • 1 1/2 teaspoons baking powder
  • 1/4 teaspoon baking soda
  • 1 1/2 teaspoons ground cinnamon
  • 1/2 teaspoon ground ginger
  • 1/4 teaspoon ground nutmeg
  • 3/4 teaspoon salt
  • 2 large eggs
  • 3/4 cup water
  • 1/3 cup vegetable oil
  • 1 cup grated carrots, lightly packed (about 3 small carrots)
  • 1/4 cup flaked coconut (optional)

Filling- In a microwave-safe bowl, heat the cream cheese on low power for 30-40 seconds. Stir in the sugar, vanilla and salt; set aside.
 

Batter- In the bowl of a stand mixer fitted with a whisk attachment, blend together the dry ingredients. In a separate small bowl, whisk together the eggs, water, and oil. Switch out the whisk attachment on your mixer with the paddle attachment, and, using a low speed, blend the the wet ingredients into the dry ingredients, mixing just until blended. Using a rubber spatula, fold in by hand the grated carrots (and coconut, if using), making sure they are evenly incorporated throughout the batter.
Drop about 2 tablespoons of the batter into 12 muffin cups ( regylar size) spreading it to cover the bottom. Dollop a heaping tablespoon of filling on top of the batter. Now, use the remaining batter to fill the muffin cups quite full, using a spoon to evenly spread the top layer of batter so it completely covers the filling center.

Bake the muffins in a 400-degree oven until a toothpick inserted into the cake part of one comes out clean, about 18-20 minutes. The tops of the muffins will feel firm to the touch. Remove the muffins from the oven and transfer them to a rack. Wait to serve the muffins until they have cooled for a half hour or so.


xoxo, 
Agnieszka 

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...