Friday, 4 April 2014

Masło czosnkowe

Jestem takim smakoszem czosnku, a dopiero teraz biorę się za coś tak banalnie prostego :)


Ale jak to mówią lepiej późno niż wcale :)

Masło czosnkowe jest proste do wykonania i niezastąpione na kanapkach, grzankach czy jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Zróbcie już teraz, nigdy nie wiadomo do czego możne się przydać :P


Składniki:
  • 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej
  • 1 duży ząbek czosnku (można dać więcej dla uzyskania wyraźniejszego smaku)
  • sól
  • pieprz
Masło przełożyć do miseczki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia smaków. Następnie przełożyć do mniejszej miseczki lub pojemnika. Owinąć folią spożywcza i schłodzić w lodówce, aby stwardniało.

xoxo,
Agnieszka

5 comments :

  1. Obowiązkowe na każdym grillu <3

    ReplyDelete
  2. polecam dodac delikat do mies :) sylwia

    ReplyDelete
  3. To znak z niebios, od dwóch dni za mną chodzi masło czosnkowe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To rzeczywiście mam dobre wyczucie czasu :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...