I made this pie a long time ago, but I posted just a picture. Today I'm adding a recipe. Better late than never ;)
Składniki:
na ciasto:klasyczny kruchy spód i wierzch (czasami robię 2 porcję tego ciasta, ponieważ moja blaszka wymaga grubszego spodu-po pokrojeniu ciasto łamie się w rogu)
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 3/4 szklanki margaryny
- 5 łyżek zimnej wody
Nadzienie
Można dać do ciasta wszystko, co się chce. Ja użyłam:
- 1/4 szklanki cukru
- 2 1/2 szklanki borówki amerykańskiej świeżej lub mrożonej
- 1 1/2 szklanki malin świeżych lub mrożonych
Potem, powykładać pasy ciasta na wierzch i pozagniatać boki, aby ciasto się skleiło ze sobą.
Piec w 180 stopniach C przez ok. 40 min, aby wierzch stał się złocistobrązowy.
Ingredients => Classic Crispy Bottom and Top of a Pie
- 2 cups of flour
- 1 tsp of salt
- 3/4 cup of margarine
- 5 tbls of cold water
Divide pie into 2 even parts. Roll the pies to the size of the tin.The first part place on the bottom of the tin. Wrap the tin in a plastic foil and place in the fridge for about 30 min.Cut the other piece of pie into wide strips, they will make a top. Make a filling.
Filling:
You can make filling with everything you want. I used:
- 1/4 cup of sugar
- 2 1/2 cups of blueberries fresh or frozen
- 1 1/2 cups of raspberries fresh or frozen
Then, place strips of pie on the filling and stick their sides with the sides of the tin.
Bake at 350 F for ca. 40 min until the top is golden brown.
xoxo,
Agnieszka
No comments :
Post a Comment