Wednesday 29 February 2012

Muffiny malinowe z kremem maślanym/ Raspberry muffins with the buttercream frosting

Wyglądają jak babeczki, ale tak naprawdę są to muffiny przebrane za babeczki :P
Ozdobiłam je kremem maślanym, który jest strasznie słodki, ale co tam, wygląda pięknie!


These look like cupcakes, but in fact, they are muffins in cupcake disguise :P
I've decorated them with butter cream frosting which is too sweet, but what the hell, it's so pretty!



Składniki: (na 12 muffinek):
  • 60 g masła
  • 200 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • około 200 ml mleka
  • 1 duże jajko
  • 150 g malin (dodałam mrożone)
Masło roztopić, odstawić do ochłodzenia. W dużym naczyniu wymieszać mąkę, proszek, sodę, cukier, i sól. Do naczynia z podziałką wlać sok z naszej cytryny, następnie dopełnić mlekiem do 200 ml. Dodać roztrzepane jajko i rozpuszczone masło, wymieszać.
Połączyć oba naczynia, wymieszać tylko do połączenia się składników, na końcu wmieszać maliny. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, napełnić je w 3/4 wysokości.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 minut. Wyjąć z piekarnika, ale pozostawić w formie przez ok. 5 - 10 minut (będą bardzo miękkie).

Krem maślany:
  • 1 kostka masła (200 g) w temperaturze pokojowej
  • ok. 4 szklanek cukru pudru
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)
  • odrobina barwnika spożywczego w żelu (opcjonalnie)
 Za pomocą miksera ubić masło na puszystą i białą masę. Dodawać stopniowo 2 szklanki cukru pudru i miksować. Dodać mleko i ekstrakt waniliowy ciągle mieszając. Dodać kolejne 2 szklanki cukru pudru, dobrze zmiksować. Na koniec dodać barwnik i wszystko jeszcze raz zmiksować na małych obrotach. Nakładać do rękawa cukierniczego z ozdobna końcówką i dekorować muffiny.

Ingredients (for 12 muffins):
Using an electric mixer, mix the butter until smooth and creamy (a few minutes). Add 2 cups of the sugar and continue mixing. Add the milk and vanilla and on low speed mix until combined. Add two more cups of sugar and on low speed mix until light and fluffy. At the end, add food colouring and mix everything well. Decorate the muffins with the buttercream frosting.

  • 60 g of butter
  • 200 g of flour
  • 2 teaspoons of baking powder
  • 1/2 teaspoon of baking soda
  • 1/2 cup of sugar
  • 1/4 teaspoon of salt 
  • 200 ml of milk
  • 1 egg, large
  • 150 g of raspberries (I used frozen ones)
Melt the butter and put aside. In a large bowl combine flour, baking powder, baking soda, sugar and salt. In the other bowl combine milk, beaten egg and melted butter. Mix the ingredients from two bowl until the ingredients are just combined. Then add frozen raspberries and mix them with the batter. Prepare muffin form with paper muffin molds- place the batter to the 3/4 of their height. Bake at 400ºF for about 25 min. Then take them out of the oven and let them chill in the form for about 5-10 min. (because they're very soft).

The buttercream frosting:
  • 2 sticks of butter, at room temperature
  • about 4 cups of confectioners' sugar
  • 2 tablespoons of milk
  • 1 teaspoon of vanilla extract (optional)
  • a little bit of food colouring (optional)
In an electric mixing bowl fitted with the paddle attachment or if you don't have an electric mixing bowl use a large bowl and an electric mixer, mix the butter until smooth and creamy (a few minutes). Add 2 cups of the sugar, the milk and vanilla and on low speed mix until combined. Add two more cups of sugar and a food colouring and mix on low speed until light and fluffy. 

xoxo,
Agnieszka :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...