These cupcakes were prepared by me with a bit of a delay for my parents' 23rd marriage anniversary. They are made easily and are just stunning. Simple, tasty, quick. You are right, honey+peanut butter icing is a very sweet combo, but once in a while you can get through that sweetness attack :P This recipe is a basic recipe from where you can turn on your imagination and add different flavours. Cupcakes are moist and soft. In addition, without honey and peanut butter icing, they make for a perfect vegan recipe because they have no eggs or butter.
Przepis pochodzi z tej strony./ The recipe taken from here.
Babeczki waniliowe (które podane jako całość tworza ciasto waniliowe :) )
Składniki: (na 24 szt.)
- 2 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki cukru (ja dałam 1 1/2 szklanki)
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżki ekstraktu waniliowego
- 2/3 szklanki oleju roślinnego
- 2 łyżeczki białego octu spirytusowego
- 2 szklanki wody
Krem:
Krem maślany:
- 226 g miękkiego masła
- 1- 1 1/2 szklanki cukru pudru
- 1/4 ekstraktu waniliowego
W misce zmiksować masło z ekstraktem waniliowym, dodać cukier puder-stopniowo i miksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Krem maślano-orzechowy:
- 1 szklanka kremu maślanego
- 1/3 szklanki masła orzechowego
Wymieszać kremy razem, przełożyć do szprycy cukierniczej i wyciskać krem w formie okręgu na babeczkach. Środek okręgu wypełnić miodem..
Vanilla Cupcakes (which served as one create Vanilla cake :) )
Ingredients: (makes 24 cupcakes)
- 2 1/2 cups all purpose flour
- 2 cups sugar (I used 1 1/2 cups sugar)
- 2 teaspoons baking soda
- 1/2 teaspoon salt
- 1/2 tablespoon vanilla extract
- 2/3 cup vegetable oil
- 2 teaspoons distilled white vinegar
- 2 cups water
The icing:
Butter cream icing:
- 2 sticks of butter (226 g)
- 1- 1 1/2 cup icing sugar
- 1/4 teaspoon vanilla extract
In a bowl cream together the butter and vanilla extract. Add the powdered sugar, a little bit at a time, and mixing in between until you have the perfect icing consistency.
Peanut butter icing:
- 1 cup of butter cream icing
- 1/3 cup peanut butter
Mix together and pipe the icing over the cupcakes in a circle and then fill the centre with honey.
xoxo,
Agnieszka
No comments :
Post a Comment