Wednesday, 14 March 2012

Cukier waniliowy/ Vanilla sugar

Pokazywałam Wam już przepis na ekstrakt waniliowy, ale również możecie sami zrobić cukier waniliowy, który jest o niebo lepszy niż ten z torebki.


I have shown you the recipe for vanilla extract, but you can also make your own vanilla sugar which is much better than the one from the bag.

Składniki:
  • 2 szklanki cukru
  • 1 laska wanilii
Cukier wsypać do szczelnego pojemnika (ja użyłam słoika).  Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem. Pustą laskę wanilii przeciąć na 2 - 3 części, również zakopać w cukrze. Zamknąć pojemnik. Wstrząsnąć. Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach.


Ingredients:
  • 2 cups of sugar
  • 1 vanilla bean
In an airtight container (I used a jar) place sugar. Cut the vanilla bean in half and scrape out the seeds, also cut the empty bean into 2-3 parts and add to the mixture as well. Let the jar sit for 1-2 weeks, lightly shaking the contents every couple of days or so.

xoxo,
Agnieszka

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...