Pokazywałam Wam już przepis na
ekstrakt waniliowy, ale również możecie sami zrobić cukier waniliowy, który jest o niebo lepszy niż ten z torebki.
I have shown you the recipe for vanilla extract, but you can also make your own vanilla sugar which is much better than the one from the bag.
Składniki:
- 2 szklanki cukru
- 1 laska wanilii
Cukier wsypać do szczelnego pojemnika (ja użyłam słoika). Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem. Pustą laskę wanilii przeciąć na 2 - 3 części, również zakopać w cukrze. Zamknąć pojemnik. Wstrząsnąć. Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach.
Ingredients:
- 2 cups of sugar
- 1 vanilla bean
In an airtight container (I used a jar) place sugar. Cut the vanilla bean in half and scrape out the seeds, also cut the empty bean into 2-3 parts and add to the mixture as well. Let the jar sit for 1-2 weeks, lightly shaking the contents every couple of days or so.
xoxo,
Agnieszka
No comments :
Post a Comment