Thursday, 29 March 2012

Marchewkowa zupa-krem/ Creamy carrot soup

Jestem wielkim fanem marchewki w każdej postaci. Uwielbiam je po prostu! :) Ale tak naprawdę, to moja siostra przyczyniła się do zrobienia tej zupki, bo już od dawna mówiła mi o czymś takim. Więc zrobiłam, zjadłam i jestem zachwycona!



I'm a real fan of carrots in every form. I just LOVE them! :) But, actually, my sister was the reason why I've tried this recipe. She's been telling me about carrot soup for so long that I just had to make it. So I made it, ate it and I love it!

Składniki:
  • 5-6 dużych marchewek
  • cebula
  • 1 -1,5 litra wywaru z kurczaka lub kilku kostek (ja dałam 2 kostki na 1,5 l wody, bo są bardzo słone)
  • sól, 
  • łyżeczka soku z cytryny
  • grzanki/grzanki czosnkowe/ryż (opcjonalnie)
  • śmietana 18% (opcjonalnie)
Marchewkę i cebulę kroimy w plastry i dusimy koło 20 minut w rozgrzanym rondelku. Następnie dolewamy ugotowany bulion i gotujemy także około 20 minut, aż marchewka zmięknie. Kiedy zupa trochę przestygnie doprawiamy do smaku i miksujemy.

Ingredients:
  •  5-6 big carrots
  • onion
  • 1-1,5 l of chicken bouillon ( you can also use bouillon cubes)
  • salt
  • 1 teaspoon of lemon juice
  • garlic crouton/crouton/rice (optional)
  • cream 18% (optional)
Slice the onion and carrots and cook for 20 min in a hot saucepan. Next, add boiled bouillon and cook another 20 min until the carrots are soft. When the soup is ready, let it cool down a little and add lemon juice and salt. Then, blend everything finely using a blender. You can serve it with rice, crouton and a little bit of cream (18%).


xoxo,
Agnieszka

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...