Ale nie mogę popadać w smutek.
Na pewno o tych wszystkich zabawnych i fajnych momentach będą mi przypominać zdjęcia, które robiłyśmy. Mam nadzieję wrzucić je tu niedługo, więc Kama, obserwuj bloga :)
Przepis na MUS CZEKOLADOWY:
Składniki:
- 225 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki brandy, Grand Marnier lub Cointreau
- 4 łyżki wody
- 30 g miękkiego masła
- 3 duże jajka, osobno białka i żółtka
- 50 g drobnego cukru
- 125 ml śmietany kremówki
W małym garnuszku umieścić czekoladę, alkohol, wodę i rozpuścić w kąpieli wodnej, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Po rozpuszczeniu zmiksować na gładko z masłem.
W międzyczasie ubić na sztywno białka, pod koniec ubijania dodając cukier.
Do masy czekoladowej po kolei wbijać żółtka, miksując, na zmianę z połową masy z ubitych białek, dla rozluźnienia.
W kolejnej miseczce ubić kremówkę. Ubitą dodać do masy czekoladowej, dobrze wymieszać. Na koniec dodać resztę ubitych białek i delikatnie wymieszać.
Gotową masę wyłożyć do 4 - 6 małych miseczek lub salaterek. Nakryć przezroczystą folią do żywności i wstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny przed podaniem.
Smacznego :)
*Przepis pochodzi ze strony www.mojewypieki.blox.pl
I kilka zdjęć z dzisiaj:
xoxo
Aga
Była bardzo pyszne na pewno skorzystam z przepisów dziękuję za to słodkie i pyszne pożegnanie, ten deser czekoladowy po prostu boski, buziaki:**** kama
ReplyDeleteNo było naprawdę pyszne ;D I było superrrrr ;D Szkoda że Kamcia już pojechała ;( A Aga tak pysznie pichci ;D
ReplyDelete@Kama:
ReplyDeleteDziękować:) Cieszę się, że też zaczynasz szaleć w kuchni! :P
@Moniaaaaa:
ReplyDeleteDziękuję :* Mnie też się ten dzień podobał. Czekamy aż przyjedzie i poszalejemy gdzieś razem :D