Wednesday, 13 July 2011

Spaghetti ze szpinakiem

Uwielbiam szpinak! Dlatego dziś postanowiłam wykorzystać zamrożone zapasy tego przysmaku. Danie to jest bardzo proste, szybkie i smaczne.

Wystarczy ugotować makaron spaghetti i przygotować sos. Sos robi się z rozdrobnionego szpinaku (używam mrożonego). Szpinak gotujemy tak, jak jest napisane na opakowaniu. Dodajemy pieprz, sól i kilka zmiażdżonych ząbków czosnku. Na koniec dodajemy trochę śmietany lub jogurtu naturalnego.
I gotowe:)

*Makaron można polać szpinakiem lub go z nim wymieszać (ja tak robię) i posypać startym serem. Pychota!




**Z tego powodu, że mam duużo czasu i duużo pomysłów, postanowiłam wrzucać więcej notek, a co tam :P

Miłego dnia!
A.

2 comments :

  1. a właśnie dziś miałam na obiad szpinak, lecz w naleśnikach:-)

    ReplyDelete
  2. W takiej postaci jeszcze nie próbowałam, ale chyba się skuszę ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...