Uwielbiam szpinak! Dlatego dziś postanowiłam wykorzystać zamrożone zapasy tego przysmaku. Danie to jest bardzo proste, szybkie i smaczne.
Wystarczy ugotować makaron spaghetti i przygotować sos. Sos robi się z rozdrobnionego szpinaku (używam mrożonego). Szpinak gotujemy tak, jak jest napisane na opakowaniu. Dodajemy pieprz, sól i kilka zmiażdżonych ząbków czosnku. Na koniec dodajemy trochę śmietany lub jogurtu naturalnego.
I gotowe:)
*Makaron można polać szpinakiem lub go z nim wymieszać (ja tak robię) i posypać startym serem. Pychota!
**Z tego powodu, że mam duużo czasu i duużo pomysłów, postanowiłam wrzucać więcej notek, a co tam :P
Miłego dnia!
A.
Wednesday, 13 July 2011
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
a właśnie dziś miałam na obiad szpinak, lecz w naleśnikach:-)
ReplyDeleteW takiej postaci jeszcze nie próbowałam, ale chyba się skuszę ;)
ReplyDelete