Mam nadzieje, że będzie smaczne. Przepis podpatrzony na BBC Entertainment w Brytyjskiej wersji programu "Ugotowani". Zobaczyłam tam również inną ciekawą rzecz- Limoncello, które niedługo zrobię :P
EDIT: Już próbowałam. Głosy w rodzinie rozkładają się tak: Ja- takie sobie, najlepszy z tego jest ser, Mama- bardzo dobre, Monika-"ja podziękuję", a tata jeszcze nie jadł, ale i tak zje, jak zawsze :D
Składniki:
- 250 g kruchego ciasta – świeżego lub mrożonego
- 4 duże cebule
- odrobina tymianku
- 2 jajka
- 150 ml mleka
- 125 g sera pleśniowego lub koziego (ja użyłam camemberta)
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Podpiec spód z kruchego ciasta. Podsmażyć cebulę na oliwie aż zrobi się brązowa. Jajka roztrzepać z mlekiem, przyprawami i dodać do farszu. Rozsmarować nadzienie na cieście. Ser pokrojony w plasterki, rozłożyć na tarcie. Piec w 180 stopniach przez 25 minut.
xoxo,
Aga :)
No comments :
Post a Comment