Tuesday 7 August 2012

Waniliowe babeczki z lukrem królewskim/ Vanilla cupcakes with royal icing

Te babeczki to wcielenie elegancji, prostoty i smaku. Są świetnym przepisem bazowym, bo zawsze można dodać coś, co się lubi- owoce, czekoladę lub użyć kremu zamiast lukru.




These cupcakes incaranate elegance, simplicity and taste. They are a perfect starting recipe because you can always add something that you like- different flavours, fruits, chocolate and different icing.

Przepis pochodzi ze strony http://mojewypieki.blox.pl.

Składniki na 12 babeczek:
  • 130 g masła
  • pół szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 - 3 łyżki mleka
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę, proszek - przesiać, odłożyć na później. W misie miksera utrzeć masło, na puszystą i jasną masę. Dodać cukier i dalej ucierać. Wbijać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników po każdym dodaniu. Do masy maślanej dodać suche składniki i mleko, wymieszać szpatułką. Formę na muffinki wyłożyć 12 papilotkami. Ciasto rozdzielić pomiędzy papilotki, wyrównać. Piec w temperaturze 190ºC przez około 20 - 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. 

Lukier królewski (royal icing):
  • 2 białka
  • 3 szklanki cukru pudru (niepełne, najlepiej zacząć od 2 szklanek i stopniowo dosypywać)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
W misie miksera utrzeć białka z cukrem pudrem (nie ubijać, ucierać). Ucierać przez kilka minut do gładkości. Dodać sok z cytryny i utrzeć. Hojnie pokryć lukrem wierzch babeczek. Ozdobić cukrowymi kwiatkami.


Ingredients (yield 12 cupcakes):
  • 130 butter
  • 1/2 cup caster sugar
  • 2 eggs
  • 3/4 cup wheat flour
  • 1 1/2 teaspoon baking powder
  • 2 teaspoon vanilla extract
  • 2 - 3 tablespoons milk
All ingredients should be at room temperature.
Sift flour and baking powder together, set aside. In a bowl beat butter for a light, fluffy batter. Add sugar and continue to beat. Add eggs, one at a time, mixing everything after each addition. Add dry ingredients to butter mixture and then milk, mix ingredients using a spatula. Line muffin mold with 12 paper cases. Drop  mixture into each paper case and even the surface. Bake at 190ºC for about 20 - 25 minutes or until the so-called clean wooden skewer. Take your cupcakes out of the oven, let it cool on a wire racks.

Royal icing:
  • 2 egg whites
  • 3 cups icing sugar (not full cups, it's better to start off with 2 cups and gradually add more)
  • 1 teaspoon lemon juice
I na bowl cream egg whites with icing sugar. Do it for a couple of minutes until smooth. Add lemon juice and cream. Cover cupcakes with the icing generously. Decorate with sugar flowers.


xoxo,
Agnieszka

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...